Как протича избирането на българските номинации?

Eтап на номиниране


По време на този етап всеки желаещ може да изпрати своите предложения за български творци, творби и популяризатори от жанровете фентъзи, фантастика, хорър, магически реализъм и поджанровете им, заслужаващи да бъдат представени на Еврокон!

Важно: Колкото повече пъти е била предложена дадена номинация, толкова по-голям шанс има тя да премине във втория етап.

 


Eтап на гласуване


Във всяка категория системата преброява направените номинации, които са били одобрени. В етапа за гласуване преминават първите пет номинации за всяка категория, които са с най-много точки според настоящата система за гласуване.

Всеки желаещ може да гласува в колкото пожелае категории. Гласуването става чрез подредба на номинациите в избраната категория(и) според предпочитанията на гласуващия.

Финалните резултати се смятат чрез формула, която зависи от това на кои места е подредена дадената номинация от гласувалите (наредено гласуване). В случай на равни резултати между две или повече номинации в една и съща категория, следва отсяване на номинациите според различни критерии, описани подробно в правилата.

 


Обявяване на финалните резултати


На сайта се обявавати финалните резултати от гласуването за това кои български номинации ще бъдат изпратени за представяне и гласуване на Еврокон. За всяка финална номинация администриращият екип се свързва с номинирания или автора на номинираната творба за предоставяне на официално описание. Администриращият екип помага за превода на описанията на английски език преди да бъдат изпратени към ESFS чрез официалната им платформа.

 

Повече за екипа прочетете тук.