Гласуване

Гласуването е вторият и последен етап от избора на българските номинации за наградите Еврокон 2024! В този етап преминават първите 5 (пет) номинации в съответната категория, събрали най-много точки по време на етапа на номиниране.

Прочетете инструкциите и изберете своите фаворити сред предложенията във формата за гласуване най-долу!

Как да гласувам?

1. Подредете колкото желаете предложения от категориите в полето вдясно (с влачене, drag & drop). Не е необходимо да подреждате всички номинации от категория, а само колкото и които познавате или смятате, че заслужават да представят България на Еврокон.

2. Колкото по-високо поставите един кандидат, толкова по-голям шанс има той да спечели в категорията. Подредбата е важна.

Системата за отчитане на финалните резултати е базирана на ползваната при наградите Хюго. Накратко,  ако някой финалист е поставен на първо място от над половината гласували в тази категория, той печели. Ако няма такъв, броят гласове за кандидата с най-малко първи места се прехвърлят към втория избор на гласувалите за него. Така дори вашият кандидат да е най-малко предпочитан от останалите, вторият ви избор получава шанса на вашия глас. Това се повтаря, докато не се събере финалист с над 50% брой първи места. Повече информация за системата можете да намерите на страницата на наградите Хюго.

3. Не е задължително да попълвате всички категории, но трябва да гласувате в поне една.

4. Използвайте бутона ⓘ , за да прочетете повече за всяко от предложенията в категорията и да можете да вземете информирано решение.

5. Не забравяйте да потвърдите своя глас от и-мейла, който ще получите след гласуването! При проблеми и въпроси, не се колебайте да се свържете с нас на info@fandombg.org.

Споделете с приятели

За да бъдат възможно най-обективни българските номинации за наградите Еврокон 2024, споделете с приятели и познати – така вашите любими творби и творци ще получат заслужената подкрепа! Гласуването продължава до 15 февруари включително, а резултатите ще бъдат обявени на 1 март.

ЗАЩО Е ВАЖНО ДА ГЛАСУВАМ?


Гласувайте тук, като въведете първо името си и и-мейл адреса си и натиснете бутона “Напред”: