Често задавани въпроси


Номинации


Тази година има промени в правилата, защо са необходими?

Направихме няколко промени в процеса с цел удобство. Основната обратна връзка от предишни издания е, че е много трудно да се прегледат и гласуват много номинации в много категории. Номинациите сега са наредени, тоест има значение на кое място поставяте предложенията си. Това позволява  по-нюансирана преценка от страна на системата кои са най-подкрепените номинации и само те минават в кръга с гласуването. Променихме и правилата за гласуване, за да не е нужно да се нареждат всички кандидати в категория.

Трябва ли да попълня всички предложения, които искам, наведнъж?

Не, но не може да променяте подредбата на вече изпратените номинации. Можете да допълвате на по-долни места, след като потвърдите номинациите си по имейла и получите линк за допълване.

Попълних първо и трето място, но искам да обмисля второто още няколко дни. Ще може ли да го допълня после?

Не, системата автоматично ще прехвърли номинацията ви от трето място на мястото на празната (т.е. второ място). Правилото е, че най-горната ви номинация получава най-много точки, следващата по-малко и последната най-малко, независимо колко празнини оставяте между тях.

А трябва ли да попълня предложения във всички категории?

Не, достатъчно е да имате поне едно предложение в която и да е категория. Можете да попълните само по едно предложение в категория, или различен брой в различни категории, можете да пропуснете категории, които не познавате — изборът е ваш.

Мога ли да номинирам някого за повече от една категория?

Да, стига да отговаря на правилата за съответната категория. Имайте предвид, че някои правила изискват да няма номинация в други категории (например тази за интернет публикация). Вижте секцията Правила.

Да номинирам ли някого, ако знам, че вече е номиниран?

Да! До етапа с гласуването преминават предложенията с най-много точки, събрани от 1) индивидуалната подредба на всеки номиниращ, и 2) от броя хора, изпратили тази номинация. Затова номинирайте най-достойните според вас, а не тези, за които никой не се е сетил.

Къде мога да видя правилата за всяка категория?

Правилата са описани накратко в номинационната форма, а в пълен вариант ги има ето тук.

Ще получа ли известие, ако номинацията ми е била отхвърлена?

Да, в края на периода за номиниране всички, предложили отхвърлени номинации, ще получат и-мейл с причините за това и защо номинацията не отговаря на условията. Ако не сте съгласни с отхвърлянето, моля свържете се с нас на info@fandombg.org възможно най-бързо. Но няма да получите известие ако номинацията ви просто не се е класирала за етапа на гласуването.

Какво да правя, ако не съм получил/a и-мейл за потвърждение?

Свържете се с нас на info@fandombg.org  възможно най-бързо, за да го изпратим отново.


Гласуване


Трябва ли да гласувам за всички номинации в категория?

Не, от тазгодишното издание променихме системата за точкуване, за да позволи да се гласува за колкото искате кандидати в категория. Наредете ги по своя преценка и оставете ненаредени тези, които не познавате или нямате мнение. Преценихме, че това е по-лесно за участниците и ще позволи повече хора да дадат своя глас.

Трябва ли да гласувам във всички категории?

Не, можете да гласувате само в категориите, в които желаете.

Има ли значение подредбата, в която ще сложа кандидатите?

Да, като колкото по-високо поставите един кандидат, толкова повече точки получава той.

Мога ли да си променя гласа?

Да, като използвате линка, изпратен ви на и-мейла. Имайте предвид, че при промяната предишният запис се изтрива.

А мога ли да отменя моя глас?

Не, можете само да го променяте в рамките на периода на гласуване.

Какво да направя, ако не съм получил/a и-мейл за потвърждение на гласа ми?

Свържете се с нас на info@fandombg.org възможно най-бързо, за да го изпратим отново.